Халед Госсейні

RSS канал автора
Поделиться:
Иллюстрация № 1 читать онлайн КулЛиб

Халед Госсейні (перс. خالد حسینی‎, англ. Khaled Hosseini; нар. 4 березня 1965) — письменник та лікар, американець афганського походження. З 15 років мешкає в Каліфорнії, має громадянство США. Автор трьох романів, найвідоміший з яких «Ловець повітряних зміїв» став бестселером і був екранізований у 2007 році.
Народився в 1965 році в столиці Афганістану — Кабулі, у сім'ї дипломата при Міністерстві Закордонних Справ Афганістану. Матір викладала фарсі та історію у вищій школі. У 1970 сім'я переїхала до Тегерану, де батько служив при Посольстві Афганістану. У 1973 вони повертаються до Кабулу, і в липні того ж року народжується молодший син. У 1976 батько отримав роботу в Парижі та забрав із собою родину.
Після приходу в Афганістані до влади марксистської Народно-Демократичної Партії Афганістану 27 квітня 1978, сім'я не наважується повернутися до країни і подає клопотання, а у вересні 1980 року отримує політичний притулок в США. Родина оселилися в Сан-Хосе (Каліфорнія).
В 1984 Госсейні закінчив середню школу та вступив до університету Санта-Клари, де 1988 року здобув ступінь бакалавра біології. Наступного року вступив до Медичної школи при філії Каліфорнійського університету в Сан-Дієго, закінчив 1993 року з дипломом доктора медицини. Проходив інтернатуру в медичному центрі Седарс-Синай в Лос-Анджелосі 1996 року, де і працював до 2005.
З 2006 року Халід Госсейні є «послом доброї волі» при управлінні Верховного Комісара ООН у справах біженців. Має дружину Рою (англ. Roya) та двох дітей. Мешкає в північній Каліфорнії.

Докладніше: Вікіпедія

Показывать:   Сортировать по:

Показываем книги: (Автор) (все книги на одной странице)

Количество книг по ролям: Автор - 1. ( 1 на иностранном языке)
По форматам:  fb2 книги - 1 (1.25 Мб)
Всего книг: 1. Объём всех книг: 1 Мб (1,307,728 байт)

Автор

Современная проза  

- Ловець повітряних зміїв (пер. Катерина Міхаліцина) [на украинском (uk)] 1.25 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) 

Зарегистрируйтесь / залогиньтесь для выкачки нескольких книг одним файлом.