Незвичайні пригоди трьох Обормотів у Країні Чудес [Віктор Рафальський] (fb2) читать постранично, страница - 151


 [Настройки текста]  [Cбросить фильтры]

class='book'> 7 Неточність: насправді В. Рафальський був остаточно звільнений від примусового лікування лише 25 вересня 1987 року за рішенням Радянського народного суду м. Львова. (Примітка упорядника інтернетної публікації).


(обратно)

8

Мабуть, тут помилка і твір називається не «Крипільська…» а «Кирпільска людина». Віктор Рафальський якийсь час мешкав у станиці Кирпільській, що на Кубані, і саме там написав роман «Незвичайні пригоди трьох Обормотів у Країні Чудес». (Примітка упорядника інтернетної публікації)

(обратно)

9

Неточність: В. Рафальський народився не 1919, а 1918 року. (Примітка упорядника інтернетної публікації).

(обратно)

10

В. Рафальський народився в Одесі, а його батько був з Полтави. Може, більш давні його предки були пов`язані з Рафалівкою, а може, тут присутня помилка через схожість прізвища Рафальський із назвою Рафалівка (Примітка упорядника інтернетної публікації).


(обратно)

11

У наш час Яремчанського району в Івано-Франківській області немає, а село Білі Ослави належить до Надвірнянського району. (Примітка упорядника інтернетної публікації).


(обратно)

12

Повстання політичних в'язнів Степового табору (рос. Степной лагерь, Степлаг) в табірному відділенні (рос. лагерном отделении) (ЛО) Кенгір під Джезказганом (Казахська РСР) 16 травня – 26 червня 1954 р. У повстанні брало участь близько 5200-8000 в'язнів, більшість із них – засуджені за політичними статтями українці (також росіяни, балтійці, євреї та інші); усього в Степлагу було українців 46 % – 9596 чоловік, серед яких було багато колишніх членів ОУН і бійців УПА та балтійських «лісових братів». (Примітка упорядника інтернетної публікації).


(обратно)