Ваш покірний слуга кіт [Нацуме Сосекі] (fb2)


Нацуме Сосекі  
(перевод: Іван Петрович Дзюб)

Юмористическая проза  

Ваш покірний слуга кіт [на украинском (uk)] 1.49 Мб
скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)
издано в 1973 г. (post) (иллюстрации)

Ваш покірний слуга кіт (fb2)Добавлена: 11.09.2012 Версия: 1.0.
Дата создания файла: 2012-01-11
Кодировка файла: utf-8
Издательство: Дніпро
Город: Київ
Поделиться:
  (Fb2-info)    (ссылка для форума)
  (ссылка для блога)     (QR-код книги)  

Аннотация

«Ваш покірний слуга кіт» — один з найбільш знаменитих романів класика японської літератури XX ст. Нацуме Сосекі, перший великий сатиричний твір в японській літературі нового часу. 1907–1916 роки можуть бути названі «роками Нацуме» в японській літературі: настільки потужний був його вплив на уми японської інтелігенції тих років. Такі великі письменники, як Акутагава Рюноске, Ясунарі Кавабата і Дадзай Осаму вважали себе його учнями.
Герої повісті — коти і люди. У японських книжках для дітей прийнято зображати тварина як маленького чоловічка з головою звіра. Коти в повісті Сосекі — це маленькі чоловічки в масках. Серед них зберігаються ті ж соціальні відмінності, що й серед людей, адже вони живуть у світі, де служниця часто розцінюється нижче кішки. У повісті вони на ролі клоунів: розігрують інтермедії між основними номерами. Але якщо коти схожі на людей, то вірно і зворотне: багато людей не краще тварин.


Рекомендации:

эту книгу рекомендовали 0 пользователей.
Прежде чем рекомендовать книгу, хорошо подумайте. Рекомендация - это высшая оценка, которую вы можете выставить книге. 10 по 5-балльной шкале.



  [Оглавление]