Клайв Стейплз Льюїс

RSS канал автора
Поделиться:
Иллюстрация № 1 читать онлайн КулЛиб

Клайв Стейплз Льюїс (англ. Clive Staples Lewis; 29 листопада 1898 — 22 листопада 1963) — відомий англійський письменник валлійсько-шотландського походження, філософ, літературний критик, спеціаліст із Середньовіччя і християнський апологет. Автор циклу «Хроніки Нарнії».
Народився 29 листопада 1898 року в Белфасті в сім`ї стряпчого. Рано став сиротою, — в десятирічному віці втратив матір, а емоційно неврівноважений і не дуже приязний до сина батько віддав його на навчання в приватну англійську школу. Навчання в цьому закладі не залишило по собі доброї пам`яті у майбутнього письменника: К. С. Льюїс пізніше неодноразово саркастично відтворюватиме в своїх творах ті жорстокі порядки і звичаъ, що панували там. Описуючи своє життя в ті роки, Льюїс розрізняє її зовнішній та внутрішній рівень: на зовнішньому рівні він вимушено був потайним і замкнутим підлітком, що ретельно відгороджувався від ворожого світу. На внутрішньому ж рівні Льюїс живе відчуттям, яке він пізніше назве Радістю. Це, за визначенням самого письменника, незадоволене прагнення, захоплюючий дух поривання до чогось невизначеного, але високого і прекрасного. Саме це прагнення пізніше і приведе його до християнства.
Ледь поступивши в 1917 році до Оксфордського університету, Льюїс був вимушений покинути його, бо був покликаний на військову службу. Йшла перша світова війна, і Льюїс разом з тисячами англійців бився на полях Франції проти військ кайзерівської Німеччини. Він не став людиною «втраченого покоління», і на його зрілій творчості військові враження, схоже, практично не відбилися, але ранні вірші Льюїса написані, без сумніву, під впливом пережитого на фронті. У 1919 році Люіс повертається до Оксфорда, закінчує тут свою освіту, а потім надовго, майже на тридцять років пов`язує свою долю з цим навчальним закладом — тут він викладає англійську мову і літературу. Викладачем він був прекрасним — деякі із студентів по кілька разів прослуховували курси його лекцій, а аудиторії, як правило, були переповнені.
Зовнішнє життя Льюїса було небагате на події, найважливіше відбувалося у внутрішньому житті. У 1929 році Льюїс увірував в Бога, і це дуже тісно зближувало його з іншим великим Вісником XX століття — Дж. Р. Р. Толкіном. Льюїс став одним з перших читачів, критиків і шанувальників епопеї, що зароджувалася, «Володар Перснів», більш того, знайомство з Толкіним підштовхнуло його власну творчість. Навесні 1932 року з`являється «Кружною дорога, або Повернення паломника», за ним слідує богословський трактат «Страждання», перші романи «Космічної трилогії» і, нарешті, в 1941 році пишуться «Листи Баламута», що зробили Люїса знаменитим. Його запрошують виступати з лекціями-проповідями про християнство, вечорами йому надають радіоефір для бесід про християнську віру.
Влітку 1954 року Люїс стає професором Кембріджського університету. Переїзд і облаштування на новому місці, пізній шлюб, затьмарений важкою хворобою, турботи про прийомних дітей, наукова робота, яку Люїс вів до кінця свого життя, не залишали йому сил для створення нових об'ємних літературних творів.
22 листопада 1963 року К. С. Льюїс помер від раку. За дивним збігом обставин цього ж дня прозвучали постріли в Далласі і помер інший відомий англійський письменник — Олдос Хакслі.

Докладно: wikipedia

Показывать:   Сортировать по:

Показываем книги: (Автор) (все книги на одной странице) (названия списком)

Количество книг по ролям: Автор - 22. ( 22 на иностранном языке)
По форматам:  fb2 книги - 16 (98.31 Мб),  djvu книги - 6 (35.11 Мб)
Всего книг: 22. Объём всех книг: 133 Мб (139,892,435 байт)
Средний рейтинг 4.5Всего оценок - 2, средняя оценка книг автора - 4.5
Оценки: нечитаемо - 0, плохо - 0, неплохо - 0, хорошо - 1, отлично! - 1

Автор


Космічна трилогія
Научная Фантастика   Ужасы  
- Мерзенна сила (пер. Андрій Маслюх) [на украинском (uk)] (а.с. Космічна трилогія -3) 2.07 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)

Хронiки Нарнії
Фэнтези: прочее  

Хроніки Нарнії

Религия  

- Листи Крутеня (пер. Володимир Романець) [на украинском (uk)] [Windows-1251] 295 Кб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)

Фэнтези: прочее  


Героическая фантастика   Детская фантастика   Детские приключения   Сказки для детей  
- Небіж чаклуна (пер. Ігор Ільїн, ...) [на украинском (uk)] (а.с. Хроніки Нарнії -1) 1.41 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
-  Небіж чаклуна  (пер. Вікторія Наріжна) [на украинском (uk)] (а.с. Хроніки Нарнії -1) 4.63 Мб скачать: (djvu) - (djvu+fbd)  читать: (полностью) - (постранично)
- Небіж чорнокнижника (пер. Олесь Манько) [на украинском (uk)] (а.с. Хроніки Нарнії -1) 8.04 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)
- Лев, Біла Відьма та шафа (пер. Ігор Ільїн, ...) [на украинском (uk)] (а.с. Хроніки Нарнії -2) 5.73 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
-  Лев, Біла Відьма та шафа  (пер. Вікторія Наріжна) [на украинском (uk)] (а.с. Хроніки Нарнії -2) 7.77 Мб скачать: (djvu) - (djvu+fbd)  читать: (полностью) - (постранично)
- Кінь і його хлопчик (пер. Ігор Ільїн, ...) [на украинском (uk)] (а.с. Хроніки Нарнії -3) 2.27 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
- Кінь і хлопчик (пер. Олесь Манько) [на украинском (uk)] (а.с. Хроніки Нарнії -3) 7.27 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)
-  Кінь та його хлопчик  (пер. Вікторія Наріжна) [на украинском (uk)] (а.с. Хроніки Нарнії -3) 7.84 Мб скачать: (djvu) - (djvu+fbd)  читать: (полностью) - (постранично)
- Принц Каспіан (пер. Ігор Ільїн, ...) [на украинском (uk)] (а.с. Хроніки Нарнії -4) 1.67 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
-  Принц Каспіан  (пер. Софія Андрухович) [на украинском (uk)] (а.с. Хроніки Нарнії -4) 7.28 Мб скачать: (djvu) - (djvu+fbd)  читать: (полностью) - (постранично)
-  Срібне крісло  (пер. Вікторія Наріжна) [на украинском (uk)] (а.с. Хроніки Нарнії -6) 1.39 Мб скачать: (djvu) - (djvu+fbd)  читать: (полностью) - (постранично)
- Срібний трон (пер. Ігор Ільїн, ...) [на украинском (uk)] (а.с. Хроніки Нарнії -6) 2.71 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
- Остання битва (пер. Ігор Ільїн, ...) [на украинском (uk)] (а.с. Хроніки Нарнії -7) 1.57 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
-  Остання битва  [на украинском (uk)] (а.с. Хроніки Нарнії -7) 6.2 Мб скачать: (djvu) - (djvu+fbd)  читать: (полностью) - (постранично)

Зарегистрируйтесь / залогиньтесь для выкачки нескольких книг одним файлом.