Генрі Лайон Олді

RSS канал автора
Поделиться:
Иллюстрация № 1 читать онлайн КулЛиб

Генрі Лайон Олді – колективний псевдонім письменників-харків'ян Дмитра Євгеновича Громова й Олега Семеновича Ладиженського. Виник він у 1990 р. «Свого часу, – діляться спогадами співавтори, – коли ми лише починали писати разом, ми подумали, що два наших прізвища поруч погано запам'ятовуватимуться читачам, а тому добре б узяти який-небудь короткий і звучний псевдонім, один на двох. Так народився ОЛДІ – анаграма наших імен: (ОЛ)ег + (ДІ)ма. Проте наш перший видавець запропонував додати до «прізвища» ініціали, і ми, недовго думаючи, узяли перші букви своїх прізвищ: (Г)ромов і (Л)адиженський.Так з'явився Г. Л. Олді. Але потім з'ясувалося, що десь у вихідних даних треба вказувати повне ім'я і прізвище – ось так Олді став Генрі Лайоном»).

Олег Семенович Ладиженський народився 23 березня 1963 року в Харкові. Після школи закінчив у 1984 з відзнакою Харківський інститут культури. Відразу після закінчення інституту працював режисером в театрі-студії «Пелікан». За час роботи Ладиженський поставив близько 10 спектаклів, у тому числі за мотивами повістей Стругацких «Важко бути богом» і « Жиди міста Пітера», а також був нагороджений у 1987 званням лауреата II Всесоюзного фестивалю театральних колективів. Має чорний пояс по контактному карате-до. В 1992-1995 р. – віце-голова Суспільства любителів бойових мистецтв, старший інструктор школи Годзю-рю. Одружився у 84-му, є дочка. Любить джаз.

Дмитро Євгенійович Громов народився 30 березня 1963 року в Сімферополі. У п'ять років батьки відвезли його до Севастополя, а в 1974 переїздить до Харкова. Закінчивши у 80-ому році школу, Дмитро вступив до Харківського політехнічного інституту і закінчив його з відзнакою. У 1986 влаштувався на роботу до ХНПО «Карбонат» за своєю спеціальністю інженера-хіміка. Через два роки вступив до аспірантури того ж Харківського політехнічного інституту на базі загальної і неорганічної хімії, але після закінчення дисертацію не захищав, оскільки до 1991 року був цілком занурений у літературну діяльність. Любить Хард-рок, має коричневий пояс по карате, одружений з 1989 року, є син 1989 року народження.

Майбутні співавтори познайомилися в студії «Пелікан», де Олег Ладиженський був постановником. Після недовгого спілкування у Дмитра Громова виникла ідея писати разом. Так і виник творчий дует, названий Генрі Лайон Олді, псевдонім, складений з імен і прізвищ авторів. Стиль, що вийшов, довгий час не підлягав класифікації, але потім і для нього знайшли визначення – центон. (Центон – досл. – «одяг, зшитий з клаптиків», твір, зібраний з фрагментів іншого, зазвичай класичного тексту, з безліччю підтекстів і відступів.
Літературною майстерністю романи Дмитра Громова і Олега Ладиженського прирівнюються до багатьох творінь таких визнаних авторів, як М. Муркок і Р. Желязни.
Самі автори одного дня визначили жанр своїх творів як «філософський бойовик».
Дмитро Громов і Олег Ладиженський нагороджені більш ніж трьома десятками міжнародних літературних премій («Золотий Кадуцей», «Золотий Роскон», «Портал», «Сігма-Ф», «Місячний Меч» та інші), мають титул «Кращий письменник-фантаст Европи-2006». Вони випустили у світ близько двохсот книжок (рахуючи з перевиданнями и перекладами), загальним накладом в півтора мільони примірників, друкуючись на російській, українській, польскій, литовській, эстонській, французській, іспанській, угорській та інших мовах.

Докладніше: wikipedia

Показывать:   Сортировать по:

Показываем книги: (Автор) (все книги на одной странице) (названия списком)

Количество книг по ролям: Автор - 13. ( 13 на иностранном языке)
По форматам:  fb2 книги - 13 (12.24 Мб)
Всего книг: 13. Объём всех книг: 12 Мб (12,833,156 байт)

Автор


Де батько твій, Адаме?
Научная Фантастика   Фэнтези: прочее   Социально-философская фантастика   Магический реализм  
- Повстань, Лазарю! (пер. Олена Шарговська) [на украинском (uk)] (а.с. Де батько твій, Адаме? -4) (и.с. exceptis excipiendis) 315 Кб скачать: (fb2)  читать: (полностью) - (постранично)

Злодійський цикл
Фэнтези: прочее  

Кабірський цикл

Фэнтези: прочее  

- Захребетник [на украинском (uk)] (и.с. Світи Генрі Лайона Олді) [Windows-1251] 904 Кб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)
- Обитель героїв [на украинском (uk)] (и.с. Світи Г. Л. Олді) 3.43 Мб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)
- Пентакль: Збірка [на украинском (uk)] 674 Кб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
- Шмагія (пер. Тамара Клюкина) [на украинском (uk)] 1.06 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
- Шмагія (пер. Тамара Клюкина) [на украинском (uk)] 1.06 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 

Фэнтези: прочее  
- Шлях меча [на украинском (uk)] (а.с. Кабірський цикл -1) 1.9 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 

Зарегистрируйтесь / залогиньтесь для выкачки нескольких книг одним файлом.