Карлос Руїс Сафон

RSS канал автора
Поделиться:
Иллюстрация № 1 читать онлайн КулЛиб

Карлос Руїс Сафон (ісп. Carlos Ruiz Zafón, нар. 25 вересня 1964, Барселона, Іспанія) — іспанський письменник, автор багатьох бестселерів, серед яких, зокрема, роман «Тінь вітру» (2001), який приніс письменнику численні літературні нагороди та ввійшов до списку «100 найкращих книжок іспанською мовою за останні 25 років», який склали 81 латиноамериканські та іспанські письменники і критики.
Народився 25 вересня 1964 року в Барселоні, Іспанія. Навчався в Єзуїтському коледжі св. Ігнасіо, після закінчення якого почав вивчати наукову інформатику. Під час першого року навчання йому запропонували роботу у сфері реклами і, таким чином, він займав посаду креативного директора в одній із найвпливовіших агенціях Барселони, проте 1992 вирішив залишити роботу на користь своєї літературної діяльності.
Свою письменницьку кар'єру розпочав з написання підліткової літератури. 1993 року світ побачив перший роман письменника — «Принц туману», який мав чималий успіх та отримав літературну премію «Edebé» в номінації «Підліткова проза». Карлос Руїс Сафон, який ще з дитинства захоплювався кінематографією та Лос-Анджелесом, вирішив використати грошову частину премії на здійснення своєї дитячої мрії, і 1993 року переїхав до США, де спочатку працював сценаристом на телебаченні, але одночасно працював над своїми новими книгами. Повернувся у Барселону аж 2006 року.
Наступні дві книги — романи «Опівнічний палац» (1994) та «Вересневі вогні» (1995) разом із дебютним романом письменника «Принц туману» (1993) утворюють книжкову серію «Трилогія туману». 1999 року світ побачив роман «Марина», який також розрахований на юних читачів.
У січні 2001 вийшов перший роман-бестселер, який націлений на дорослу аудиторії — «Тінь вітру». 2000 року книга стала фіналістом премії Фернандо Ларі. Не зважаючи на те, що перемогу здобув роман «Довга тиша» Анхелес Касо, іспанське видавництво «Планета» окрім твору лауреата опублікувало й книгу Сафона, що стало прямою заслугою Теренчі Мойкса, який входив до складу журі цього літературного конкурсу та наполягав на такому рішені. Книга перекладена багатьма мовами світу. Попри нелегкий шлях на батьківщині, роман став одним із найбільших іспанських бестселерів, який розійшовся накладом у 10 млн примірників по всьому світу. Також Сафону надходили численні пропозиції для кіноадаптації, але письменник відмовився надавати права на екранізацію книги. В одному із своїх інтерв'ю, він стверджує, що не хоче жодних грошей та вважає, що це стане практично «зрадою», адже «неможливо створити кращий фільм, аніж той, який можна побачити, почавши читати роман». На його думку це «надлишково, нерелевантно та непотрібно».
Другою книгою для дорослих став роман «Ігри Янгола», який побачив світ 2008 року. Зважаючи на успіх попередньої книги, першопочатковий тираж нової книги становив мільйон примірників. Також відбулася безпрецедентна медіа презентація в Барселоні, де брали участь 350 гостей, 150 журналістів, 15 телекамер та 40 ведучих. Книга відразу стала бестселером, зважаючи на те, що лише в одній Каталонії в перший тиждень вдалося продати 250,000 тисяч примірників, а на Георгів день, під час книжкового фестивалю в Барселоні, 1400 читачів вишукувались у чергу за книгою з підписом Сафона.
Обидва романи входять до тетралогії «Цвинтар забутих книжок», яку Карлос Руїс Сафон присвятив своєму рідному місту. Третя книга серії, яку називають більш оптимістичною та поразницькою аніж попередній роман, отримала назву «В'язень Неба» та вийшла 2011 року. 2012 року світ побачило оповідання «Вогняна троянда», яке займає центральне місце серед романів серії та розповідає про події, що відбуваються у часи іспанської інквізиції п'ятнадцятого сторіччя. Четвертий та заключний роман циклу «Лабіринт духів» опублікований 17 листопада 2016 року.

Докладніше: Вікіпедія

Показывать:   Сортировать по:

Показываем книги: (Автор) (все книги на одной странице)

Количество книг по ролям: Автор - 8. ( 8 на иностранном языке)
По форматам:  fb2 книги - 8 (7.46 Мб)
Всего книг: 8. Объём всех книг: 7 Мб (7,818,643 байт)

Автор


Цвинтар забутих книжок

Современная проза  

- Аліса, на світанку (ЛП) [фрагмент] (пер. полігНОТ) [на украинском (uk)] 47 Кб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)
- Вогняна троянда (ЛП) [фрагмент] (пер. полігНОТ) [на украинском (uk)] 197 Кб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)
- Ґауді на Мангеттені (ЛП) [фрагмент] (пер. полігНОТ) [на украинском (uk)] 119 Кб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)

Любительские переводы   Современная проза  

- Жінка з туману [на украинском (uk)] 63 Кб скачать: (fb2) - (исправленную)  читать: (полностью) - (постранично)

Современная проза   Детективная фантастика   Ужасы  
- Тінь вітру (пер. Інна Паненко) [на украинском (uk)] (а.с. Цвинтар забутих книжок -1) [Windows-1251] 1.19 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
- Гра янгола (пер. Віктор Йосипович Шовкун) [на украинском (uk)] (а.с. Цвинтар забутих книжок -2) 1.87 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
- В’язень Неба (пер. Олег Лесько) [на украинском (uk)] (а.с. Цвинтар забутих книжок -3) 1.12 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 
- Лабіринт духів (пер. Олег Лесько) [на украинском (uk)] (а.с. Цвинтар забутих книжок -4) 2.86 Мб скачать: (fb2) (исправленную)  читать: (полностью) 

Зарегистрируйтесь / залогиньтесь для выкачки нескольких книг одним файлом.